Reikicursus123.nl

Syteem van Reiki cursussen

Er zit een heel duidelijk systeem in de opvolgende Reiki cursussen. Om dat system duidelijk te maken geef ik hier een kort overzicht.

Reiki-1 cursus

Na de Reiki-1 cursus kun je jezelf en anderen helpen om op lichamelijk niveau een disbalans te helpen herstellen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan pijnklachten in de rug, nek of de maag. Als je na de Reiki-1 cursus een Reiki behandeling geeft, duurt dit een uur.

Reiki-2 cursus

Na de Reiki-2 cursus kun je op emotioneel niveau een disbalans helpen herstellen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan stress, angst of verdriet. Daar is namelijk de werkelijke oorzaak van heel veel lichamelijke klachten. Die lichamelijke disbalans is eigenlijk alleen maar op te lossen als ook de emotionele diabalans hersteld is. Je krijgt de beschikking over drie 'geheime' Reiki symbolen, waarmee je onder ondere een Reiki behandeling op afstand kunt geven. Een complete Reiki behandeling na het volgen van de Reiki-2 cursus duurt nog maar 30 minuten, omdat de kracht waarmee je de Reiki-energie doorgeeft verdubbeld is.

Reiki-3A cursus

Na de Reiki-3A cursus kun je op mentaal niveau een disbalans helpen herstellen. Op dat niveau vind je (min of meer onbewuste) belemmerende overtuigingen en gedachten zoals: "ik ben niet goed genoeg', of "ik moet heel veel moeite doen om aardig gevonden te worden". Een disbalans op mentaal niveau veroorzaakt namelijk in heel veel gevallen een disbalans op emotioneel niveau. Als je bijvoorbeeld de overtuiging hebt "ik moest heel veel moeite doen om aardig gevonden te worden", dan levert dat op emotioneel niveau heel veel extra stress op. En die extra stress kan dan vervolgens weer zorgen voor lage rugpijn. Voor het totaal in balans helpen brengen van jezelf of van iemand anders zul je die balans op elk niveau moeten herstellen. Een Reiki behandeling na het volgen van de Reiki-3A cursus duurt nog maar 15 minuten, omdat de kracht waarmee je de Reiki-energie doorgeeft opnieuw verdubbeld is. Dat betekent dat de kracht waarmee je de Reiki energie kunt doorgeven viermaal zou groot is als na de Reiki-1 cursus.

Reiki-3B - Reiki Master Opleiding

Deze slot cursus is bedoeld voor degenen die Reiki inwijdingen en Reiki cursussen willen gaan geven. De inwijdingen zijn korte Reiki behandelingen die op spiritueel niveau blokkades opheffen. Je bent als Reiki master dus werkzaam op het spirituele niveau van de mens. Dat is het hoogste niveau waar ook levensvragen als "wat is mijn doel op aarde" en "wat gebeurt er na de dood" thuishoren. Omdat werken op dit niveau een grote verantwoordelijkheid inhoudt, heb ik de Reiki Master Opleiding ontwikkeld. In deze opleiding wordt veel aandacht besteed aan je persoonlijke/spirituele ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld het doorzien van je eigen blokkades, blinde vlekken en schaduwkanten. Deelnemers aan deze opleiding zullen dan ook bereid moeten zijn om de "reis naar binnen", die daarvoor nodig is, aan te gaan. Uiteraard krijg je hierbij persoonlijke begeleiding van mij! De opleiding duurt vier maanden, waarbij iedere maand een gezamenlijk opleidingsdag zal plaatsvinden.