Reikicursus123.nl

Reiki Master Opleiding 2021

- Heb je Reiki 3A gevolgd of ga je dat binnenkort doen?
- Zou je een grote sprong willen maken in je persoonlijke en spirituele ontwikkeling?
- Zou jij wezenlijk verschil willen maken in het leven van anderen zodat ze gelukkiger worden?
- Wil je (in de toekomst) een eigen praktijk gaan starten of heb je al een eigen praktijk, maar zou je (veel) meer cliënten willen krijgen?

Lees dan vooral verder, want dan is deze Reiki Master opleiding een goede mogelijkheid om dat te bereiken!

Als je de cursus Reiki-3A gevolgd hebt en je wilt verder gaan om Reiki Master worden, dan kun je deelnemen aan deze veelomvattende cursus waarin je alle aspecten zult leren om een succesvol Reiki Master te worden.
De Reiki Master Opleiding is breed en veelzijdig en wordt zoveel mogelijk toegespitst op de behoeften van jou als deelnemer om een optimaal resultaat te krijgen. Daarom is het eigenlijk niet mogelijk is om alle aspecten van deze opleiding in een (korte) tekst voldoende aan bod te laten komen. Maar in de hierna volgende tekst kun je in ieder geval een goede indruk krijgen van de inhoud van deze opleiding

Arthur van Riet Mijn naam is Arthur van Riet en ik ben Spiritueel leraar en Reiki Master. Als Spiritueel leraar begeleid ik mensen bij hun persoonlijke en Spirituele groei. Daarnaast geef ik al meer dan 25 jaar Reiki cursussen en door mijn kennis en ervaring als Spiritueel leraar groeit iedere Reiki cursus uit tot een unieke ervaring voor alle deelnemers.


Onderdelen van de opleiding tot Reiki Master

De rol van Reiki Master is niet beperkt tot het uitvoeren van de inwijdingen bij cursisten, maar is veel breder. Want als Reiki Master ben je tevens cursusleider, coach en ZZP-er ("zelfstandige zonder personeel"). Omdat mijn intentie is dat je na de opleiding op een succesvolle wijze Reiki Master kunt zijn, zullen al deze aspecten grondig aan de orde komen!

 • Reiki Master

  Als Reiki Master moet je natuurlijk 'alles' van Reiki weten. De achtergronden, de technieken, de mogelijkheden, de beperkingen enzovoort. Je moet voldoende weten van verbanden, overeenkomsten en verschillen met andere geneeswijzen en tradities om met vertrouwen aan cursisten over Reiki te kunnen vertellen.
  Behalve kennis over Reiki moet je als Reiki Master ook in zekere mate gevorderd zijn met je eigen persoonlijke/spirituele ontwikkeling. Zo zul je bijvoorbeeld iets moeten weten over je eigen 'schaduwkanten' en 'blokkades'. Ook die aspecten zullen in de cursus aan bod komen. Het resultaat zal zijn dat je na de opleiding jouw clienten en cursisten beter kunt ondersteunen op deze gebieden vanuit een grondige eigen ervaring.

 • Cursusleider

  Als Reiki master is het geven van cursussen belangrijk. Niet alleen Reiki cursussen, maar het is ook plezierig als je ook andere cursussen kunt geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan cursussen als Mindfulness meditatie en intuïtieve ontwikkeling. Daarom leer je in de Reiki Master opleiding niet alleen hoe je Reiki cursussen geeft. Je leert ook op welke wijze je zelf andere cursussen kunt ontwikkelen en vanaf het krijgen van een idee tot en met de uitvoering. Je leert bijvoorbeeld hoe je een draaiboek voor een cursus kunt maken, waaraan je veel houvast hebt.

 • Coach

  Als Reiki Master geef je niet alleen cursussen, maar begeleid je ook individuele cursisten of cliënten. Dat betekent dat je als Reiki Master ook over vaardigheden en technieken als coach moet kunnen beschikken. Daarom wordt in de opleiding tot Reiki Master voldoende tijd ingeruimd om voldoende vaardigheden en technieken op het gebied van coaching te leren en te oefenen.

 • ZZP'er

  Je bent als Reiki Master ook zzp'er (Zelfstandige Zonder Personeel). Als je een eigen praktijk hebt (met of zonder gebruikmaking van Reiki), dan ben je ook ondernemer, ook al is het maar op part-time basis. Dat betekent onder andere dat je in staat moet zijn om cursisten en cliënten te verwerven, omdat je praktijk of je instituut ook een bron van inkomsten is (of op een zo kort mogelijke termijn moet worden). Daarom wordt hieraan in de opleiding tot Reiki Master veel aandacht geschonken. Je zult de speciale "Marketing voor Alternatieve Praktijken" leren, die ik in de loop van een groot aantal jaren heb ontwikkeld. Ik zal je aan de hand van praktijkvoorbeelden vertellen en laten zien wat wel werkt en wat niet en vooral ook waarom. Doordat je leert om een solide basis voor je eigen praktijk/instituut te leggen, kan de verdere opbouw en uitbreiding van je praktijk sneller, gemakkelijker en succesvoller verlopen. Hierdoor kun je een vliegende start maken en vergissingen en fouten zoveel mogelijk vermijden. Heb je al een praktijk, dan leer je wat je zou kunnen doen om die succesvoller te maken en meer cliënten te kunnen krijgen. In alle gevallen krijg je als deelnemer de mogelijkheid om opgenomen te worden in het netwerk van succesvolle websites die ik zelf de afgelopen 10 jaar heb opgebouwd en die gezamenlijk meer dan 30.000 bezoekers per maand ontvangen, die allemaal geïnteresseerd zijn in alternatieve, paranormale en spirituele zaken.
  Heb je het idee dat een eigen praktijk voor jou op dit moment nog niet aan de orde is, dan kun je dit onderdeel van de opleiding heel goed gebruiken om voor jezelf uit te zoeken of een eigen praktijk voor jou in de toekomst haalbaar is. Wellicht dat je tot de verrassende ontdekking komt dat het moment waarop dit haalbaar is dichter bij is dan je denkt! Uiteraard kun je dan in een later stadium alsnog gebruik maken van de mogelijkheid om in het hier boven genoemde netwerk van websites opgenomen te worden.

Hoe ziet de opleiding tot Reiki Master er uit

De Reiki Master Opleiding heeft een vrij intensief programma met concrete doelstellingen. Een belangrijk gedeelte van de opleiding tot Reiki Master wordt in groepsverband gegeven. Het werken in een groep heeft als grote voordeel dat alle deelnemers van elkaar kunnen leren, zodat er een extra dimensie aan het leren ontstaat. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om (binnen de hierboven genoemde vier aandachtsgebieden) gezamenlijk te kiezen voor specifieke leerdoelen of het aanbrengen van specifieke accenten, zodat het lesprogramma zoveel mogelijk aansluit bij de behoefte van de cursisten. Maar ook bestaat de mogelijkheid om (binnen of buiten de groepsbijeenkomsten) samen te werken om bijvoorbeeld cursussen en les- en cursusmateriaal te ontwikkelen of te verbeteren. Het grootste gedeelte van het les- en cursusmateriaal, dat ik zelf gebruik, stel ik aan de deelnemers aan de opleiding ter beschikking en dat is een goede basis voor het ontwikkelen van iets dat helemaal van jezelf is en bij jou past.

Maar daarnaast is het wel de bedoeling dat je als cursist opdrachten uitwerkt, dingen voorbereidt en uitzoekt, zowel individueel als samen met andere cursisten, om het maximale profijt uit de opleiding te halen. Naast deze opleidingsdagen is er desgewenst ook nog de mogelijkheid voor individuele begeleiding om specifieke persoonlijke leerdoelen te realiseren.

Een aantal praktische gegevens over de Reiki Master Opleiding op een rijtje:

 • Duur: drie maanden met totaal zes dagen groepsbijeenkomsten.
 • Cursus data:
  - nader te bepalen
 • Mogelijkheid tot individuele coaching/begeleiding
 • Kosten: eenmalig € 825, te betalen bij aanvang opleiding (+ € 25 inschrijfgeld), of drie termijnen van € 290, te betalen bij aanvang elk weekend van de opleiding (+ eenmalig € 25 inschrijfgeld), inclusief alle lesmateriaal, koffie, thee en lunch tijdens alle groepsbijeenkomsten en individuele begeleiding.
 • Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10

Aanmelden voor de Reiki Master Opleiding

De kosten voor deze opleiding zijn:
€ 835 + € 50 inschrijfgeld
of 3 termijnen van: € 295 + eenmalig € 50 inschrijfgeld


Cursusplaats : Gouda
Aantal cursusplaatsen : maximaal 12
De cursustijden zijn: 11u00 tot (ongeveer) 16u30


Cursus data:
nog niet bekend
nog niet bekend
nog niet bekend

vrije plaatsen