Reikicursus123.nl

Reiki Master Opleiding

- Heb je Reiki 3A gevolgd of ga je dat binnenkort doen?
- Zou je een grote sprong willen maken in bewustwording en je persoonlijke en spirituele ontwikkeling?
- Zou jij wezenlijk verschil willen maken in het leven van anderen zodat ze gelukkiger worden?
- Wil je (in de toekomst) een eigen praktijk gaan starten of heb je al een eigen praktijk, maar zou je (veel) meer cliënten willen krijgen?

Lees dan vooral verder, want dan is deze Reiki Master opleiding een goede mogelijkheid om dat te bereiken!

Als je van plan bent om Reiki cursussen en inwijdingen te gaan geven, dan is deze opleiding noodzakelijk. Maar ook als je dat (nog) niet van plan bent, dan kunnen er voldoende redenen zijn waarom deze opleiding zou gaan volgen. In deze opleiding wordt namelijk op een dusdanige manier aandacht besteed aan je persoonlijke/spirituele ontwikkeling, dat je daar in je persoonlijke dagelijkse leven veel profijt van kan hebben. Denk daarbij aan het ontwikkelen van (zelf)compassie en het op een goede manier omgaan met blinde vlekken en schaduwkanten. Je kunt dan ook met recht zeggen dat het volgen van de Reiki master Opleiding een uitstekende investering in jezelf is.

Arthur van Riet Mijn naam is Arthur van Riet en ik ben Spiritueel leraar en Reiki Master. Als Spiritueel leraar begeleid ik mensen bij hun persoonlijke en Spirituele groei. Daarnaast geef ik al bijna 30 jaar Reiki cursussen en door mijn kennis en ervaring als Spiritueel leraar groeit iedere Reiki cursus uit tot een unieke ervaring voor alle deelnemers.


De Reiki Master Opleiding heeft een vrij intensief programma met concrete doelstellingen. De opleiding wordt voornamelijk in groepsverband gegeven. Het werken in een groep heeft als grote voordeel dat alle deelnemers van elkaar kunnen leren, zodat er een extra dimensie aan het leren ontstaat.
De tijd tussen twee gezamelijke bijeenkomsten kan gebruikt worden om samen te werken met andere groepsleden om bijvoorbeeld dingen te ontwikkelen of uit te zoeken. In het verleden hebben cursisten bijvoorbeeld samengewerkt om cursussen en les- en cursusmateriaal te ontwikkelen of te verbeteren en om programma's van workshops te maken. Het grootste gedeelte van het les- en cursusmateriaal dat ik zelf gebruik, stel ik aan de deelnemers van de opleiding ter beschikking en dat is een goede basis voor het ontwikkelen van iets dat helemaal van jezelf is en bij jou past.

Rollen van een Reiki Master

De rol van Reiki Master is niet beperkt tot het uitvoeren van de inwijdingen bij cursisten, maar is veel breder. Want als Reiki Master ben je tevens cursusleider, coach en ZZP-er ("Zelfstandige Zonder Personeel"). Omdat mijn intentie is dat je na de opleiding op een succesvolle wijze Reiki Master kunt zijn, zullen al deze aspecten grondig aan de orde komen!

 • Rol 1: Reiki Master
  Als Reiki Master moet je natuurlijk 'alles' van Reiki weten. De achtergronden, de technieken, de mogelijkheden, de beperkingen enzovoort. Je moet voldoende weten van verbanden, overeenkomsten en verschillen met andere geneeswijzen en tradities om met vertrouwen aan cursisten over Reiki te kunnen vertellen.
  Behalve kennis over Reiki moet je als Reiki Master ook in zekere mate gevorderd zijn met je eigen persoonlijke/spirituele ontwikkeling. Zo zul je bijvoorbeeld iets moeten weten over je eigen 'schaduwkanten' en 'blokkades'. Ook die aspecten zullen in de cursus aan bod komen. Het resultaat zal zijn dat je na de opleiding jouw clienten en cursisten beter kunt ondersteunen op deze gebieden vanuit een grondige eigen ervaring.

 • Rol 2: Cursusleider
  Als Reiki master is het geven van cursussen belangrijk. Niet alleen Reiki cursussen, maar het is ook plezierig als je ook andere cursussen kunt geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan cursussen als Mindfulness meditatie en intuïtieve ontwikkeling. Daarom leer je in de Reiki Master opleiding niet alleen hoe je Reiki cursussen geeft. Je leert ook op welke wijze je zelf andere cursussen kunt ontwikkelen en vanaf het krijgen van een idee tot en met de uitvoering. Je leert bijvoorbeeld hoe je een draaiboek voor een cursus kunt maken, waaraan je veel houvast hebt.

 • Rol 3: Coach
  Als Reiki Master geef je niet alleen cursussen, maar begeleid je ook individuele cursisten of cliënten. Dat betekent dat je als Reiki Master ook over vaardigheden en technieken als coach moet kunnen beschikken. Daarom wordt in de opleiding tot Reiki Master voldoende tijd ingeruimd om voldoende vaardigheden en technieken op het gebied van coaching te leren en te oefenen.

 • Rol 4: ZZP'er
  Je bent als Reiki Master ook zzp'er (Zelfstandige Zonder Personeel). Als je een eigen praktijk hebt (met of zonder gebruikmaking van Reiki), dan ben je ook ondernemer, ook al is het maar op part-time basis. Dat betekent onder andere dat je in staat moet zijn om cursisten en cliënten te verwerven, omdat je praktijk of je instituut ook een bron van inkomsten is (of op een zo kort mogelijke termijn moet worden). Je leert om een solide basis voor je eigen praktijk/instituut te leggen en vergissingen en fouten zoveel mogelijk te vermijden. Heb je al een praktijk, dan leer je wat je zou kunnen doen om die succesvoller te maken en meer cliënten te kunnen krijgen.
  Heb je het idee dat een eigen praktijk voor jou op dit moment nog niet aan de orde is, dan kun je dit onderdeel van de opleiding heel goed gebruiken om voor jezelf uit te zoeken of een eigen praktijk voor jou in de toekomst haalbaar is. Veel mensen die tot op heden aan deze opleiding hebben deelgenomen kwamen tot de verrassende ontdekking dat het moment waarop dit haalbaar is veel dichter bij was dan ze dachten!


Onderdelen van de Reiki Master Opleiding

Om alle rollen en facetten van het beroep van Reiki Master goed te kunnen uitvoeren, bestaat de Reiki Master Opleiding uit een aantal modules. Hier volgt een kort beschrijving van elke module:

Module Reiki
In deze module komen ondermeer deze dingen aan de orde:
- Achtergronden van Reiki
- Reiki als ontwikkelingspad
- Inhoud van de Reiki cursussen
- Inwijdingen

Module Compassie
Bij deze module komen onder andere aan de orde:
- Wat is Compassie en waar is het goed voor
- Zelfcompassie als basis van Compassie voor anderen
- Valkuilen en dwaalwegen bij compassie

Module Schaduwkanten en Blinde Vlekken
Bij deze module worden onder andere deze zaken behandeld:
- Wat zijn schaduwkanten en blinde vlekken
- Hoe kun je je eigen schaduwkanten en blinde vlekken ontdekken
- Schaduwkanden als basis voor het ontdekken van je kwaliteiten

Module Coaching en Begeleiding
Aan de orde komen onder andere:
- Wat is coaching en wat is het verchil met therapie
- Diverse Coaching modellen
- Wat zijn goede vragen die je als coach kunt stelen

Module Groepswerk/workshops
Behandeld worden ondermeer:
- Wat is het verschil tussen een cursus en een workshop
- Wat is de basisopzet van een workshop
- Overzicht van enige tientallen toepasbare workshop onderdelen

Module Spirituele Marketing
Aan de orde komen:
- Wat is Spirituele Marketing
- Gebruik van Websites en andere online mogelijkheden
- "Hoger in Google" met je website

Een aantal praktische gegevens over de Reiki Master Opleiding op een rijtje:

 • Duur: vier maanden met elke maand een gezamenlijke opleidingsdag.
 • Cursus data:
  zie hieronder
 • Kosten: eenmalig € 1080, te betalen bij aanvang opleiding (+ € 50 inschrijfgeld), of vier termijnen van € 290, te betalen bij aanvang elke gezamenlijke opleidingsdag (+ eenmalig € 50 inschrijfgeld). Deze bedragen zijn inclusief lesmateriaal en koffie, thee, lunch tijdens de opleidingsdagen.
 • Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12

Aanmelden voor de Reiki Master Opleiding

De kosten voor deze opleiding zijn:
€ 1080 + € 50 bij inschrijving
of 4 termijnen van: € 295 + eenmalig € 50 bij inschrijving


Cursusplaats : Gouda
Aantal deelnemers : minimaal 6 maximaal 8
De cursustijden zijn: 11u00 tot (ongeveer) 16u30


Data gezamenlijke opleidingsdagen:
nog niet bekend
vrije plaatsen

Wil je als eerste weten wanneer
deze opleiding weer begint?
Stuur mij dan even een berichtje
door op deze tekst te klikken